Spread the love

In een onderzoeksnota vorige week benadrukte Henriksen dat CryptoPunks NFT’s, een verzameling van 10.000 unieke digitale karakters op de Ethereum-blockchain, soms voor miljoenen dollars worden verkocht, terwijl een “niet supercool” bedrijf als Whirlpool worstelt om acht keer voorwaartse inkomsten aan te trekken .Hoewel veel van deze strategieën zich richten op waardeaandelen, zei Henriksen dat soortgelijke discrepanties zich hebben voorgedaan binnen de brede categorie van groeiaandelen.

Werknemers assembleren wasmachines in de productiefaciliteit van Whirlpool Corp. in Clyde, Ohio, VS

Volgens Jeff Henriksen, CEO en oprichter van Thorpe Abbotts Capital, zouden beleggers moeten zoeken naar aandelen zoals Whirlpool en activa zoals CryptoPunks NFT’s vermijden.

In een toespraak tot CNBC’s “Squawk Box Europe” op maandag, zei de in Virginia gevestigde hedgefondsbeheerder dat ondanks de dominante marktverhalen over inflatie, verkrapping van de centrale bank, problemen met de toeleveringsketen en Covid-19, de Amerikaanse economie robuust blijft en de verbetering van de beroepsbevolking deelname is een “zeer bullish” langetermijnsignaal.

“Een van de dingen waar we ons op hebben gefocust, zijn deze tweede-orde-effecten die veel mensen missen. De tweede-orde-effecten zijn de reacties van investeerders hierop, en ik denk de reacties van investeerders op andere investeerders,” zei Henriksen. nft kopen en verkopen is mogelijk online. “Wat we hebben gezien is gewoon een enorme tweedeling en divergentie in waarderingen van verschillende delen van de markt.”

In een onderzoeksnota vorige week benadrukte Henriksen dat CryptoPunks NFT’s, een verzameling van 10.000 unieke digitale karakters op de Ethereum-blockchain, soms voor miljoenen dollars worden verkocht, terwijl een “niet supercool” bedrijf als Whirlpool worstelt om acht keer voorwaartse inkomsten aan te trekken .

“Als je kijkt naar sommige van deze CryptoPunk NFT’s die aan de ene kant miljoenen dollars gaan kosten, wat voor mij geen zin heeft, en aan de andere kant kijk je naar een bedrijf als Whirlpool, dat geen snelgroeiende bedrijf, niet supercool zoals sommige dingen, maar het groeit met een gemiddelde eencijferige omzet, halverwege de tienerjaren rendement op geïnvesteerd kapitaal, zeer robuuste vrije kasstroomgeneratie en enorme terugkoop”, zei hij maandag.

“Laatste winstrapport, alle tekenen wijzen erop dat ze in staat zullen zijn om de kostendruk door te drukken, en toch kan het geen 8x de winst opleveren.”

 

‘Goedkoop geld’ is hier om te blijven en dat is goed voor activa zoals crypto, zegt mede-oprichter van Nexo

Forward koers-winstverhouding is een schatting van de verwachte toekomstige winst van een bedrijf ten opzichte van de huidige aandelenkoers. Whirlpool is een Amerikaanse multinationale fabrikant van huishoudelijke apparaten.

“De waarderingen in de kranten lijken misschien hoog en het lijkt misschien alsof er al deze problemen zijn, maar als ik onder de motorkap kijk, vinden we discrepanties en willen we zulke lange ideeën zijn, waarvan we denken dat er een grote prijsafwijking is”, zegt Henriksen. zei.

Hoewel veel van deze strategieën de neiging hebben om zich te concentreren op waardeaandelen – aandelen die met een korting worden verhandeld ten opzichte van hun financiële prestaties – zei Henriksen dat soortgelijke discrepanties zijn opgetreden binnen de brede categorie van groeiaandelen.

 

Veteraan strateeg David Roche over obligaties: ‘Heel ze kort’

Groeiaandelen zijn bedrijven die naar verwachting aanzienlijk sneller zullen groeien dan het marktgemiddelde, waaronder bedrijven als de techgiganten Amazon, Facebook-moeder Meta Platforms, Google-moeder Alphabet en Apple.

Het fonds van Henriksen staat al geruime tijd in de aandelen van Amazon, maar zei dat de vooruitzichten verschillen van die van Meta of Cathie Wood’s ARK Innovation ETF.

“Wij zijn van mening dat de waardering daar nog steeds door een groot deel van de markt verkeerd wordt begrepen. Er is een enorme discrepantie tussen de vooruitzichten voor Amazon – die wordt aangedreven door [cloud computing-dochteronderneming] AWS, wat dit geweldige bedrijf is, en hun vermogen om de kosten door te berekenen met het verhogen van Prime – en wat er gaande is bij Meta, “zei hij.

“Langetermijnwaardering wordt niet echt gedreven door kasstromen die in de komende twee jaar worden gegenereerd, het is wat er in de komende 30 jaar gaat komen, dus als je ziet dat iets zo zwaar wordt verdisconteerd alsof de wereld voor hen vergaat en je doet een rationele analyse en zeggen ‘weet je wat, dat is het niet’, ik denk dat dat het soort kansen is dat je wilt vinden.” wat is nft crypto art collecties?  Amazon-aandelen sloten de handel van vrijdag met 5,44% year-to-date, terwijl Meta 29,51% daalde na het missen van de winstverwachtingen en teleurstellende verwachtingen over de forward guidance.

“Het kan een tijdje duren voordat sommige van deze ideeën uitkomen, maar ik denk dat ze uiteindelijk wel uitkomen als je je in de juiste situaties bevindt die verkeerd geprijsd zijn in verhouding tot hun vooruitzichten,” voegde Henriksen eraan toe.