Spread the love

Noot redactie: we verdienen een commissie via partnerlinks op Forbes Advisor. Commissies hebben geen invloed op de meningen of evaluaties van onze redacteuren.

 

Hoe cryptovaluta te kopen

Als je nieuw bent in de wereld van crypto, kan het in het begin verwarrend zijn om erachter te komen hoe je Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en andere cryptocurrencies kunt kopen. Gelukkig is het vrij eenvoudig om de kneepjes van het vak te leren. U kunt beginnen met investeren in cryptocurrency door deze vijf eenvoudige stappen te volgen.

1. Kies een makelaar of crypto-uitwisseling

Om cryptocurrency te kopen, moet u eerst een makelaar of een crypto-uitwisseling kiezen. Hoewel je met beide crypto kunt kopen, zijn er een paar belangrijke verschillen tussen beide om in gedachten te houden.

 

Wat is een cryptocurrency-uitwisseling?

Een cryptocurrency-uitwisseling is een platform waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten om cryptocurrencies te verhandelen. Beurzen hebben vaak relatief lage kosten, maar ze hebben meestal complexere interfaces met meerdere handelstypes en geavanceerde prestatiegrafieken, die ze allemaal intimiderend kunnen maken voor nieuwe crypto-investeerders.

Enkele van de meest bekende cryptocurrency-uitwisselingen zijn Coinbase, Gemini en Binance.US. Hoewel de standaard handelsinterfaces van deze bedrijven beginners kunnen overweldigen, met name degenen zonder achtergrondhandel in aandelen, bieden ze ook gebruiksvriendelijke, gemakkelijke aankoopopties.

Het gemak brengt echter een prijs met zich mee, aangezien de beginnersvriendelijke opties aanzienlijk meer kosten dan het zou kosten om dezelfde crypto te kopen via de standaard handelsinterface van elk platform. Om kosten te besparen, zou je kunnen proberen genoeg te leren om de standaard handelsplatforms te gebruiken voordat je je eerste crypto-aankoop doet – of niet lang daarna.

Een belangrijke opmerking: als iemand die nog niet bekend is met crypto, moet u ervoor zorgen dat uw uitwisseling of makelaardij naar keuze fiat-valutaoverdrachten en aankopen met Amerikaanse dollars mogelijk maakt. Bij sommige beurzen kun je alleen crypto kopen met een andere cryptovaluta, wat betekent dat je een andere beurs moet zoeken om de tokens te kopen die je voorkeursbeurs accepteert voordat je crypto op dat platform kunt gaan verhandelen.

 

Wat is een cryptocurrency-makelaar?

Cryptocurrency-makelaars halen de complexiteit uit het kopen van crypto en bieden gebruiksvriendelijke interfaces die voor u communiceren met beurzen. Sommige brengen hogere kosten in rekening dan ruilen. Anderen beweren “gratis” te zijn terwijl ze geld verdienen door informatie te verkopen over wat u en andere handelaren kopen en verkopen aan grote makelaars of fondsen of door uw transactie niet uit te voeren tegen de best mogelijke marktprijs. Robinhood en SoFi zijn twee van de meest bekende crypto-makelaars.

Hoewel ze onmiskenbaar handig zijn, moet u voorzichtig zijn met makelaars, omdat u mogelijk te maken krijgt met beperkingen bij het verplaatsen van uw cryptocurrency-bezit van het platform. Bij Robinhood en SoFi kunt u bijvoorbeeld uw crypto-tegoeden niet van uw account overboeken. Dit lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar geavanceerde crypto-investeerders houden hun munten liever in crypto-wallets voor extra veiligheid. welke crypto kopen in 2022? Sommigen kiezen zelfs voor hardware cryptowallets die niet verbonden zijn met internet voor nog meer veiligheid.

 

2. Maak en verifieer uw account

Zodra u een cryptocurrency-makelaar of -uitwisseling hebt gekozen, kunt u zich aanmelden om een ​​account te openen. Afhankelijk van het platform en het bedrag dat u van plan bent te kopen, moet u mogelijk uw identiteit verifiëren. Dit is een essentiële stap om fraude te voorkomen en te voldoen aan de federale wettelijke vereisten.

U kunt mogelijk geen cryptocurrency kopen of verkopen totdat u het verificatieproces hebt voltooid. Het platform kan u vragen om een ​​kopie van uw rijbewijs of paspoort in te dienen, en mogelijk wordt u zelfs gevraagd een selfie te uploaden om te bewijzen dat uw uiterlijk overeenkomt met de documenten die u indient.

 

3. Contant geld storten om te investeren

Om crypto te kopen, moet je ervoor zorgen dat je geld op je account hebt staan. U kunt geld storten op uw crypto-account door uw bankrekening te koppelen, een bankoverschrijving te autoriseren of zelfs een betaling te doen met een bankpas of creditcard. Afhankelijk van de beurs of broker en uw financieringsmethode, moet u mogelijk een paar dagen wachten voordat u het geld dat u stort kunt gebruiken om cryptocurrency te kopen.

Hier is een grote koper, pas op: hoewel u bij sommige beurzen of makelaars geld van een creditcard kunt storten, is dit uiterst riskant en duur. Creditcardmaatschappijen verwerken cryptocurrency-aankopen met creditcards als contante voorschotten. Dit betekent dat ze onderworpen zijn aan hogere rentetarieven dan reguliere aankopen, en dat u ook extra voorschotkosten moet betalen. U m . bijvoorbeeldU moet 5% van het transactiebedrag betalen wanneer u een voorschot in contanten doet. Dit komt bovenop eventuele kosten die uw crypto-uitwisseling of makelaardij in rekening kan brengen; deze kunnen zelf oplopen tot 5%, wat betekent dat u 10% van uw crypto-aankoop aan kosten kunt verliezen.

 

4. Plaats uw cryptocurrency-bestelling

Zodra er geld op uw account staat, bent u klaar om uw eerste cryptocurrency-bestelling te plaatsen. Er zijn honderden cryptocurrencies om uit te kiezen, variërend van bekende namen als Bitcoin en Ethereum tot meer obscure crypto’s zoals Theta Fuel of Holo.

Wanneer u beslist welke cryptocurrency u wilt kopen, kunt u het tickersymbool invoeren – Bitcoin is bijvoorbeeld BTC – en hoeveel munten u wilt kopen. Bij de meeste beurzen en makelaars kunt u fractionele aandelen van cryptocurrency kopen, zodat u een aantal dure tokens zoals Bitcoin of Ethereum kunt kopen die anders duizenden dollars kosten.

 

De symbolen voor de 10 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie* zijn als volgt:

 

Bitcoin (BTC)

Ethereum (ETH)

Tether (USDT)

Binance-munt (BNB)

Cardana (ADA)

Dogecoin (DOGE)

XRP (XRP)

USD-munt (USDC)

Polkadot (DOT)

Uniswap (UNI)

*Gebaseerd op marktkapitalisatie per 28 juni 2021

 

5. Selecteer een opslagmethode

Cryptocurrency-uitwisselingen worden niet ondersteund door beveiligingen zoals de Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), en ze lopen het risico van diefstal of hacking. U kunt zelfs uw investering verliezen als u de codes voor toegang tot uw account vergeet of verliest, zoals al miljoenen dollars aan Bitcoin zijn geweest. App voor cryptocurrency ontdekken is mogelijk online. Daarom is het zo belangrijk om een ​​veilige opslagplaats voor uw cryptocurrencies te hebben.

Zoals hierboven vermeld, heeft u, als u cryptocurrency via een broker koopt, mogelijk weinig tot geen keuze in hoe uw cryptocurrency wordt opgeslagen. Als je cryptocurrency via een exchange koopt, heb je meer opties:

 

Laat de crypto op de beurs staan. Wanneer u cryptocurrency koopt, wordt deze meestal opgeslagen in een zogenaamde crypto-portemonnee die aan de beurs is gekoppeld. Als je de provider waarmee je uitwisselingspartners werken niet leuk vindt, of als je deze naar een veiligere locatie wilt verplaatsen, kun je deze van de uitwisseling naar een aparte warme of koude portemonnee overzetten. Afhankelijk van de uitwisseling en de grootte van uw overschrijving, moet u mogelijk een kleine vergoeding betalen om dit te doen.

Hete portemonnees. Dit zijn crypto-wallets die online worden opgeslagen en worden uitgevoerd op apparaten met internetverbinding, zoals tablets, computers of telefoons. Hot wallets zijn handig, maar er is een hoger risico op diefstal omdat ze nog steeds verbonden zijn met internet.

Koude portemonnees. Koude crypto-wallets zijn niet verbonden met internet, waardoor ze uw veiligste optie zijn voor het bewaren van cryptocurrency. Ze nemen de vorm aan van externe apparaten, zoals een USB-drive of een harde schijf. Je moet echter voorzichtig zijn met koude portefeuilles: als je de bijbehorende sleutelcode verliest of het apparaat breekt of faalt, kun je je cryptocurrency misschien nooit meer terugkrijgen. Hoewel hetzelfde kan gebeuren met bepaalde hot wallets, worden sommige beheerd door bewaarders die u kunnen helpen weer toegang te krijgen tot uw account als u wordt buitengesloten.

 

Alternatieve manieren om cryptovaluta te kopen

Hoewel het kopen van cryptocurrency momenteel een belangrijke trend is, is het een volatiele en risicovolle investeringskeuze. Als beleggen in crypto op een beurs of via een makelaar niet de juiste keuze voor u is, zijn hier een paar opties om indirect te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies:

 

1. Wacht op Crypto Exchange-Traded Funds (ETF’s)

ETF’s zijn extreem populaire beleggingsinstrumenten waarmee u in één klap blootstelling aan honderden individuele beleggingen kunt kopen. Dit betekent dat ze onmiddellijke diversificatie bieden en minder risicovol zijn dan beleggingen in individuele beleggingen.

 

Er is een enorme vraag naar ETF’s voor cryptocurrency, waarmee u in veel cryptocurrencies tegelijk kunt beleggen. Er zijn nog geen cryptocurrency-ETF’s beschikbaar voor gewone beleggers, maar die zullen er binnenkort zijn. Vanaf juni 2021 beoordeelt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) drie cryptocurrency ETF-applicaties van Kryptcoin, VanEck en WisdomTree.

 

2. Investeer in bedrijven die verbonden zijn met cryptocurrency

Als u liever investeert in bedrijven met tastbare producten of diensten en die onderworpen zijn aan regelgevend toezicht, maar toch blootstelling aan de cryptocurrency-markt wilt, kunt u aandelen kopen van bedrijven die cryptocurrencies gebruiken of bezitten en de blockchain die ze aandrijft. U hebt een online effectenrekening nodig om aandelen van openbare bedrijven te kopen, zoals:

 

Nvidia (NVDA). Dit technologiebedrijf ontwerpt en verkoopt grafische verwerkingseenheden, die de kern vormen van de systemen die worden gebruikt om cryptocurrency te minen.

PayPal (PYPL). Dit betalingsplatform is al een populaire keuze voor mensen die online artikelen kopen of geld overmaken naar familie en vrienden. Het is onlangs uitgebreid zodat klanten geselecteerde cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen met hun PayPal- en Venmo-accounts.

Vierkant (SQ). Deze betalingsdienstaanbieder voor kleine bedrijven heeft sinds oktober 2020 meer dan $ 220 miljoen in Bitcoin gekocht. In februari 2021 maakte het bedrijf bekend dat Bitcoin ongeveer 5% van de contanten op de balans. Bovendien kunnen mensen met de Cash-app van Square cryptocurrency kopen, verkopen en opslaan.

Zoals bij elke investering, moet u rekening houden met uw investeringsdoelen en huidige financiële situatie voordat u investeert in cryptocurrency of individuele bedrijven die er een groot aandeel in hebben. Cryptocurrency kan extreem volatiel zijn – een enkele tweet kan de prijs doen kelderen – en het is nog steeds een zeer speculatieve investering. Dit betekent dat u voorzichtig en voorzichtig moet beleggen.