Nieuws

Ontdek alle nieuwtjes van onze verenigingen!

 • 17 oktober
  maandag 19 september 2016

  Op 17 oktober 2016 staan de thema's 'huisvesting' en 'thuisloosheid' centraal.
  Lees meer...
 • Inspiratiedag kansarmoede en onderwijs
  woensdag 22 juni 2016

  Verslag van de inpsiratiedag kansarmoede en onderwijs.
  Lees meer...
 • Praatstoel
  dinsdag 21 juni 2016

  Een interview met Bart Peeters over de werking van de Brusselse verenigingen waar armen het woord nemen. Verder vindt u hier ook een voorstelling van het 'schoolpoortwerk' van Vrienden van het Huizeke.
  Lees meer...
 • Mindfulness, iets voor jou?
  vrijdag 13 mei 2016

  Je ervaart veel stress. Je blijft boos over iets wat iemand gezegd of gedaan heeft. Je maakt je zorgen over de toekomst. Je wil meer genieten van wat het leven je brengt. Een mindfulnesstraining kan je helpen.
  Lees meer...
 • Inspiratiedag kansarmoede en onderwijs op 28 april
  maandag 4 april 2016

  Op 28 april 2016 organiseren het Brussels Platform Armoede, Vrienden van het Huizeke, Onderwijscentrum Brussel en Samenlevingsopbouw Brussel een inspiratiedag over ‘kansarmoede en onderwijs’. Deze dag is het sluitstuk van het project ‘Samen de Missing Link’ overbruggen. Dit project bundelt ervaringen van Brusselse scholen, ouders en leerlingen met acties die het welzijn van ouders en leerlingen bevorderen en de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren versterken.
  Lees meer...
 • Buurthuis Bonnevie (Alarm) draait speelfilm over betaalbaar wonen
  dinsdag 9 februari 2016

  Bonnevie (Alarm), een van de Brusselse verenigingen waar armen het woord nemen, heeft net de laatste draaidag achter de rug van hun speelfilm Le parti du rêve de logement (voorlopige werktitel). Het fictieve verhaal is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van bewoners en werkers en speelt zich af in Molenbeek. Zij acteren ook zelf in de film. De huisvestingsproblemen van de personages leiden ertoe dat ze hun eigen Partij voor Recht op Huivesting voor allen oprichten. Om te weten hoe het verder gaat, kunt u de film vanaf oktober 2016 bekijken.
  Lees meer...
 • Daklozendebat - 21/12 - 19.30 tot 22 uur - Vrienden van 't Huizeke (Vossenplein 23
  donderdag 17 december 2015

  Wanneer mensen over daklozen spreken, gebeurt dat vaak in termen van ‘overlast’ en ‘slecht voor het imago van Brussel’. Kom mee luisteren en discussiëren met specialisten en ervaringsdeskundigen op donderdag 21 januari om 20.00 in het Huizeke (Vossenplein 23). Deuren 19u30 - start 20u00 Inschrijven bij dries.verhaeghe@gmx.net
  Lees meer...
 • Poortwachters tegen armoede
  vrijdag 4 december 2015

  Ann Milis en Marisa Mendoza worden stilaan vertrouwde gezichten aan de schoolpoort van de Sint-Jorisschool in Brussel. Ze maken er een praatje met de ouders en peilen discreet naar signalen van kansarmoede. Nuldelijnsdienstverlening op zijn best. Zorg aanbieden zonder dat er een specifieke vraag is. Ann en Marisa kweken een vertrouwensband aan de schoolpoort, waardoor de drempel om hulp te vragen, sterk verlaagd wordt. Ze werken allebei bij Vrienden van het Huizeke, een van de 59 verenigingen binnen het Netwerk tegen Armoede en een van 7 Nederlandstalige armoedeverenigingen binnen het Brussels Platform Armoede.
  Lees meer...
 • Benefietconcert Marka voor daklozen en mensen zonder papieren
  zondag 4 oktober 2015

  Dakloosheid is een nijpend probleem. In Brussel, maar zeker ook in andere Belgische centrumsteden. Tal van organisaties werken dag in dag uit om daklozen te helpen en dakloosheid te voorkomen en te bestrijden. De Brusselse artiest Marka trekt zich hun lot aan en engageert zich om daklozen en mensen zonder papieren te helpen. Hij zingt erover in zijn clip What’s Going Wrong?. Daarmee wil hij de aandacht vestigen op de vzw’s die zich inzetten voor het lot van deze mensen. Nu wil hij nog een stapje verder gaan.
  Lees meer...

In the spotlight